Var närvarande
för ditt barn

FÖR VEM?

Programmet riktas till treåriga barns föräldrar. Det passar alla som vill stärka sina föräldraskapsfärdigheter.

MÅL

Programmet fokuserar på färdigheter i positivt föräldraskap. Med hjälp av programmet kan du stärka dina färdigheter i föräldraskap.

För tillfället ingår programmet i ett forskningsprojekt. Det betyder att vi först kommer att be dig att fylla i några enkäter, och sedan kommer en dator att slumpmässigt avgöra om du får gå med i programmet genast eller efter fyra veckor. På det här sättet kan vi utvärdera programmets funktion och inverkan.

Bli inte nedslagen – forskning innehåller också tråkiga saker. Du kommer att få gå med i programmet förr eller senare. Om din familj slumpmässigt (genom utlottning) väljs till gruppen som får delta i programmet om fyra veckor är det viktigt att du inte använder programmet före det (t.ex. hos en granne eller kompis). Det är det enda sättet för oss att utvärdera programmets inverkan.

Titta på presentationsvideon

Hur fungerar programmet?

Programmet genomförs på webben. I programmet ingår texter, övningar, exempelvideor och enkäter. Programmet innehåller fem teman. Det rekommenderas att man lägger två dagar på att gå igenom varje tema. Du får tillgång till det nya temat, då du genomgått materialet från det föregående.

I programmet koncentrerar vi oss på förälderns handlingar, och syftet med arbetet är att stärka färdigheter i positivt föräldraskap. Det är viktigt att hålla det här på minnet under hela programmets gång.

Programmets material är ämnat för dig och din familj. Dela inte materialet vidare.

Hur får du mest ut av programmet?

Du har fyra veckor på dig att gå igenom innehållet och göra uppgifterna på webbplatsen. Följ instruktionerna på övningssidan och öva varje dag på färdigheten som behandlas i temat.

Kom ihåg: man kan stärka sina färdigheter i positivt föräldraskap genom att öva på dem.

För vem?

Programmet riktas till treåriga barns föräldrar. Det passar alla som vill stärka sina föräldraskapsfärdigheter.

Du får tillgång till programmet genom din rådgivningsbyrå.

Målsättningar?

Programmet fokuserar på att stärka ett positivt föräldraskap. Vi fokuserar på förälderns handlingar i programmet.

Om du har frågor, kontakta: olelasna@utu.fi

VÄLKOMMEN MED I PROGRAMMET!

Förstasida

Registrera

Logga in

Käytössäsi on Internet Explorer -selain. Tämä verkkosivu ei toimi oikein tietoturvattomalla Internet Explorer -selaimella. Suosittelemme vaihtamaan selainta.